ClayCare is een publiek platform voor ontwikkeling. Je kan hier terecht voor meer informatie & ondersteuning, expertise & onderzoek rond leem als natuurlijke regulator voor het binnenklimaat (IAQ). Deze services worden geboden aan o.a. architectenbureaus, bouwpromotoren, vastgoed makelaars, communities, overheden, scholen, universiteiten, onderzoekscentra.

 

Steden worden uitgedaagd om mee in een wedstrijd te stappen om ClayCare te gaan toepassen in haar eigen gebouwenpatrimonium en zijn bewoners te sensibiliseren om in hun bestaande woningen systematisch muur- en plafondverf te vervangen door een kleurleemfinish naar keuze.

Bewoners verlagen hiermee op een zeer directe manier hun energiefactuur en dit kamer per kamer en tegelijk verbeteren ze hun eigen gezondheid door het betere binnenklimaat dat ze creëren.

De stad kan zijn lokale CO2 emissie-uitstoot verminderen door het algemeen verlaagd energieverbruik voor verwarmen en koelen van de gebouwen en woningen.

Tegelijk wordt er werkgelegenheid geboden aan de lokale werklozen. De nodige opleidingen hiervoor kan ClayCare aanbieden.

Wij willen op die manier steden hun best zien doen om met elkaar de strijd aan te gaan alsook interne lokale uitdagingen met de communities binnen de stad onderling. En zo de algemene emissie-uitstoot van het land te verlagen en de strijd tegen klimaatopwarming aan te gaan.

Voor meer info => contact@claycare.eu

(Deze wedstrijd gaat overigens hand in hand met de B-Green-XL challenge waarbij groendaken en groengevels worden gestimuleerd in de steden).

 

Hieronder kan je een ppt-presentatie afspelen. ClayCare heeft hiervoor de Award mogen ontvangen voor “Runner-Up Solution” tijdens de Climathon Day https://climathon.climate-kic.org/ru/brussels in Brussel.

ClayCare is ingeschreven voor de Climathon Global Awards https://climathon.climate-kic.org/en/global-awards om voorgesteld te worden op de changeNOW-summit in Parijs op 30-31/Jan/2020 https://www.changenow-summit.com

Tel:
+32 15 711 661
+32 497 544 706
 
Oxdonkstraat 160
1880 Kapelle-op-den-Bos
België
E-mail:
info@sei.be